BiH
2

Upriličen prijem za uspješne sportiste Tuzlanskog kantona

FENA
Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsad Kunić danas je upriličio svečani prijem za predstavnike uspješnih sportskih kolektiva Tuzlanskog kantona koji su ostvarili zapažene rezultate u 2014. godini na evropskim i balkanskim prvenstvima.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Kluba borilačkih vještina "Flek Tom Cat" iz Tuzle, na čelu sa Salkom Zildžićem i sportistom Semirom Delićem, predstavnici Džudo kluba iz Lukavca na čelu sa trenerom Zijadom Sejdinovićem i uspješnim sportistkinjama Selmom i Lejlom Sejdinović i Selmom Ograšević, te predstavnik Sportskog saveza TK-a Jadran Lasetović, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Ovom prilikom predstavnici klubova su prezentirali izvještaje o radu u 2014. godini, te istakli učešća sportista na takmičenjima kao i ostvarene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

"Osim što osvajaju medalje i ostvaruju zapažene rezultate unazad nekoliko godina u sportu, ovi mladi ljudi, su studenti Univerziteta u Tuzli, gdje uspješno iz godine u godinu polažu ispite i završavaju obaveze na fakultetima", saopćeno je.

Ministar Kunić je predstavnicima klubova uputio čestitke za cjelokupan uspjeh koji ostvaruju ne samo u Tuzlanskom kantonu, Bosni i Hercegovini, već i izvan granica, te im poželio mnogo uspjeha i na predstojećim takmičenjima.