BiH
0

Upravni odbor BHRT-a: Povećati naplatu RTV takse

SRNA
Upravni odbor BHRT-a sugerisao je menadžementu ovog javnog servisa da napravi cjelovit prikaz svih novih prijedloga modela kojim bi se u budućnosti povećala naplata RTV takse.

"Ujedno, ovo je i jedan od zahtjeva Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamenta BiH", saopšteno je iz BHRT-a nakon sjednice Upravnog odbora ovog servisa u Sarajevu.

Menadžment i članovi Upravnog odbora raspravljali su o nizu tačaka i aktuelnih događanja u vezi sa poslovanjem i radom BHRT-a.

Jedna od tema je bila i realizacija tendera za digitalizaciju televizijskih pogona u RTV domu u Sarajevu. Zaključeno je da se sačeka odluka Kancelarije za žalbe nakon čega će Upravni odbor donijeti konačnu odluku o daljnjim koracima, a do tada je proces stopiran.

Rasprava je vođena i o projektu Eurosonga i učestvovanja BHRT-a. Upravnom odboru su prezentovane različite opcije učešća BHRT-a na ovoj manifestaciji.

Menadžment je preuzeo obavazu da do naredne sjednice Upravnog odbora dostavi precizan plan aktivnosti na ovom projektu, te finansijsku konstrukciju nakon čega će Upravni odbor donijeti odluku o učestvovanju BHRT-a na Eurosongu.

Članovima Upravnog odbora predočena je i detaljna analiza jesenje šeme BHT1 koja je usvojena.