Naša stranka
0

"Upravljanje BHRT-om mora se depolitizirati"

Sarajevo-x.com
Nelegalna smjena Mehmeda Agovića, generalnog direktora BHRT-a, jedan je u nizu predizbornih trikova ne samo jedne političke stranke, ali i još jedan pokazatelj kako i koliko su medijska sloboda i nezavisnost ugroženi od vladajućih političkih partija, saopšteno je u nedjelju iz Naše stranke.

U saopštenju se navodi da iako je BHRT već odavno pod udarom Milorada Dodika i njegovih težnji da svaku instituciju koja ima iole državni karakter degradira i uništi nezakonita smjena Mehmeda Agovića nesumnjivo je u funkciji prljave predizborne kampanje.

Naša stranka smatra da Javni servis mora biti u funkciji građana i građanki Bosne i Hercegovine, a ne u funkciji političkih partija.

Pored toga, javni servis osim informativne mora imati i edukativnu i kulturološku funkciju kako bismo izgradili našu zemlju u duhu svakog oblika demokratskog pluralizma, jednakosti građana i građanki pred institucijama sistema, kao i jednakosti svakog etničkog identiteta, da bismo dostigli nivo visokorazvijenih demokratskih društava, navodi se u saopštenju.