BiH
0

Uprava policije FBiH: Istraga o ubistvu Joze Leutara nije prekinuta, ona je prioritet

FENA
Istraga o ubistvu Joze Leutara, zamjenika ministra u bivšem Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, nije prekinuta. Naprotiv, ona je prioritet u radu Federalne uprave policije, saopćeno je danas iz ove uprave u Sarajevu.

"U povodu napisa u nekim medijima vezanim za poslaničko pitanje o toku istrage o ubistvu Joze Leutara, prema kojima se, prenoseći samo djelimične navode iz odgovora na postavljeno pitanje, Federalnoj upravi policije spočitava da «utvrđuje je li se ubistvo i dogodilo» aludirajući na zaključak da se istraga uopće ne vodi, radi objektivnog informiranja javnosti o istrazi Federalna uprava policije saopćava da je na osnovu prikupljenih novih saznanja još u augustu 2007. godine zatražila od nadležnog tužilaštva novu naredbu za provođenje istrage", navela je dalje u saopćenju za javnost Federalna uprava policije.

Bez te nove naredbe, Uprava prema zakonu nije u mogućnosti poduzimati kriminalističko-istražne radnje kako bi njeni službenici okončali ovaj predmet.

"Stoga djelimično citiranje odgovora na poslaničko pitanje i slobodno izvođenje zaključaka u potpunosti demantiramo i odbacujemo", navedeno je još u ovom sopćenju Federalne uprave policije.