BiH
0

Uprava "Oslobođenja" poduzima sve da stane u kraj daljem obezvrjeđivanju ove medijske kuće

FENA
Predstojeća reogranizaclja i sanacija Oslobođenja u cjelosti će biti provedena u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, čime će desetogodišnja agonija Oslobođenja konačno biti prekinuta, saopćeno je danas iz Uprave Oslobođenja.

U saopćenju se navodi kako je u posljednjih deset godina stanje u Oslobođenju bilo katastrofalno. Kapital ove kuće je pojeden, a imovina je prodavana u bescijenje. Posljedice takvog poslovanja snosili su radnici Oslobođenja, kojima nisu plaćani porezi i doprinosi.

U Upravi Oslobođenja ističu kako sadašnja vlasnička struktura ničim nije učestvovala u tome. Dodaje se kako su vlasnici Oslobođenja poduzimali i poduzimat će sve da se stane u kraj daljem obezvrjeđivanju i rasprodaji ove kuće.

-Većina onih koji su protiv procesa sanacije i ozdravljenja Oslobođenja i odluke vlasnika da se firma dovede u pozitivno poslovanje, aktivno su učestvovali u rušenju i nanošenju nesagledive štete Oslobođenju, navodi Uprava Oslobođenja.

Najavljuje također da će poduzeti sve zakonom dozvoljene mjere kako bi oni koji su učestvovali u tom procesu zakonski odgovarali.

Uprava Oslobođenja smatra kako iza medijskih napada stoji želja da najstariji bh. dnevnik ostane u sadašnjoj agoniji, te da nakon svega ode u stečaj, a radnici na ulicu.

  • Nasreću cjelokupne bh. javnosti to se neće dogoditi. Cilj i misija Oslobođenja su istinito i objektivno informiranje javnosti i ulazak u svaki bosanskohercegovački dom, naglašavaju u Upravi Oslobođenja.