BiH
0

Upozorenje građanima BiH: Ne putujte u Egipat

SRNA
Ministarstvo vanjskih poslova BiH preporučuje građanima BiH da izbjegavaju putovanja u Egipat, zbog trenutnih političkih i društvenih nemira u toj zemlji, navodi se u upozorenju ovog ministarstva.

Šef Kancelarije za odnose sa javnošću MVP-a Nebojša Regoje rekao je Srni da se na internet stranici Ministarstva vanjskih poslova BiH odranije nalazi upozorenje za državljane BiH koji putuju ili borave u Egiptu, a odnosi se na mogućnost pojave demonstracija, te upozorava na sigurnosne uslove.

U slučaju demonstracija, državljani BiH u Egiptu treba da ostanu u stanovima ili hotelima dok se situacija ne stabilizuje, navodi se u upozorenju MVP-a.

Građanima BiH se sugeriše da izbjegavaju sve demonstracije, a ukoliko se, ipak, nađu u blizini protesta treba da što prije napuste to područje.

Osim upozorenja u vezi sa sigurnosnim uslovima, na istoj stranici se mogu naći i druge osnovne informacije za putovanje u ovu zemlju, o opasnosti od mina, riziku od terorizma, sigurnosti na putevima, sanitarnim uslovima i drugo.

Građani BiH u Egiptu kojima je potrebna pomoć mogu se obratiti Ambasadi BiH u Kairu na brojeve telefona +202 374 99 191 ili +202 374 99 192.