BiH
0

Upotrebna dozvola za zgradu Vijećnice bit će izdata u ovoj sedmici

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Federalno ministarstvo prostornog uređenja izdat će upotrebnu dozvolu za zgradu Vijećnice u ovoj sedmici, prije koncerta Bečke filharmonije koji će kao kruna obilježavanja 100. godišnjice početka Prvog svjetskog rata biti održan 28. juna.

Potvrđeno je to Agenciji FENA u ovom ministarstvu u kojem navode da je nadležna stručna komisija za tehnički pregled već dala pozitivan izvještaj u vezi s Vijećnicom.

"Svi građevinski i ostali radovi u Vijećnici i vanjsko uređenje oko objekta su završeni", potvrdio je Agenciji FENA direktor projekta uime nadzornog organa radova, firme "Safege" Hasan Ibrahimpašić.

Dokumentacija o završetku radova je 2. juna predata Gradskoj upravi Grada Sarajeva, koja je tu dokumentaciju proslijedila Komisiji za tehnički prijem, a Komisija je Federalnom ministarstvu za prostorno uređenje dostavila zaključak da se može izdati upotrebna dozvola te da su radovi urađeni u skladu s projektom.

Vijećnica je već simbolično otvorena 9. maja na Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, ali će njena vrata zvanično biti otvorena s koncertom Bečke filharmonije, te drugim događajima koji će biti organizirani u okviru obilježavanja tog važnog historijskog datuma.