BiH
0

Uposlenici OŠ "Isak Samokovlija": Nadamo se da će Kenan Vučijak dokazati nevinost

Klix.ba
Kenan Vučijak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kenan Vučijak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Općinski sud u Sarajevu odredio je jučer Kenanu Vučijaku, direktoru OŠ "Isak Samokovlija" jednomjesečni pritvor nakon što je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznude. Danas su ovim povodom reagovali i uposlenici škole.

"Za vrijeme obavljanja dužnosti direktora škole, Kenan Vučijak je imao izuzetnu saradnju sa svim uposlenicima škole. Posebno bismo istakli njegov humani odnos i ljudsko razumijevanje u ličnim i porodičnim situacijama zaposlenih. Iznimno cijenimo njegovo zalaganje na unapređenju uslova rada škole, otvorenost i podršku koju nam je pružao u odgojno-obrazovnom radu. Promovisao je humani rad, pomagao je djeci u stanju socijalne potrebe i djecu sa preprekama u razvoju", navode uposlenici škole u svom saopštenju.

Ističu da su i oni i učenici svakodnevno imali podršku direktora.

"Sa učenicima je imao prijateljski odnos i vrata njegovog kabineta su bila uvijek otvorena za njih. Kolektiv škole nastavlja aktivnosti predano i profesionalno kako bismo i ovu školsku godinu završili uspješno kao i do sada. Nadamo se da će institucije pravosuđa riješiti ovaj slučaj a gospodin Kenan Vučijak dokazati svoju nevinost", dodaje se u saopštenju.