BiH
1

UO Bošnjačkog instituta: Odbor nikada nije prekršio ovlaštenja

FENA
Bošnjački institut
Bošnjački institut
Upravni odbor kao organ upravljanja Bošnjačkog instituta i kao mutevelija vakufa Adilbega Zulfikarpašića nikada nije prekršio ili zloupotrijebio svoja ovlaštenja.

Odbor je uvijek savjesno i odgovorno, a u skladu sa zakonom, statutom i aktima ovog Instituta, upravljao imovinom koja je vlasništvo Instituta, jedan je od zaključaka UO Bošnjačkog instituta - Fondacije Adila Zulfikarpašića, donesen na posljednjoj sjednici posvećenoj pitanjima koja su se u javnosti ponovno aktuelizirala posljednjih sedmica.

Zaključeno je da je Upravni odbor Bošnjačkog instituta na taj način izvršavao svoje obaveze i provodio emanete dobrotvora ove institucije, a to će činiti i ubuduće.

Također je istaknuto da je Upravni odbor do krajnjih granica zainteresiran i posvećen tome da se na zakonit način okončaju svi postupci koji se kod nadležnih državnih organa vode povodom zaostavštine ostavilaca rahmetli Adil-bega i Tatjane Zulfikarpašić, kako bi Bošnjački institut u punom kapacitetu mogao vršiti svoju časnu misiju na koju ga obavezuju preuzeti emanet, zakoni i normativni akti Instituta, saopćeno je iz Bošnjačkog instituta.