Nakon Odluke Vlade TK
0

UNOTK osuđuje smanjenje plata budžetskim korisnicima

FENA
Udruženje nezaposlenih u Tuzlanskom kantonu (UNOTK) osuđuje Odluku Vlade ovog kantona o smanjenju plata budžetskim korisnicima za novembar i decembar 2011. godine, kao i najave da će se smanjenje odnositi i na 2012.godinu.

“U vremenu kada se na birou za zapošljavanje TK-a nalazi gotovo 100.000 nezaposlenih osoba kantonana Vlada je posegnula za najlošijom mjerom „štednje“ kako bi sanirala tzv. gubitke u budžetu a koji su nastali neradom te iste Vlade, kao i zbog gramzivosti i pohlepe poslanika u Skupštini TK te samih ministara u Vladi TK”, navodi se u saopćenju za javnost Udruženja nezaposlenih osoba Tuzlanskog kantona.

Ovo udruženje podržava zahtjeve kantonalnih sindikata da mjere štednje počnu od vrha, da se smanje ogromne nadoknade ministara i poslanika a da se ne dira u minimalna primanja zaposlenika, jer jedan zaposlenik izdržava nekoliko nezaposlenih članova domaćinstva.

Predstavnici Udruženja nezaposlenih osoba sutra će prisustvovati zakazanim protestima predstavnika svih sindikata budžetskih korisnika ispred BKC-a u Tuzli od 8 do 11 sati, u kojrm se treba održati redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.