BiH
0

UNIQA sarađuje s poliklinikama u BiH

Sarajevo-x.com
Osiguravajuće društvo UNIQA osiguranje promoviralo je u PC UNITIC u Sarajevu proizvode Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i potpisalo ugovore o saradnji sa poliklinikama iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Banje Luke, Brčkog i Zenice.

Partnerske poliklinike će ubuduće pružati usluge liječenja i brige o zdravlju korisnicima UNIQA Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Istraživanja provedena u Bosni i Hercegovini pokazuju da je briga o zdravlju građana veoma loša, te da je 42% ispitanika izrazilo potrebu za Dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjem. Ovom saradnjom UNIQA je omogućila svojim korisnicima kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i značajno podigla njen nivo.

Najvećim prednostima koje ovakvo osiguranje nudi smatraju se brza medicinska usluga, izbor najboljeg ljekara i liječenje u najboljim klinikama, naknada za troškove liječenja i mogućnost pokrivanja troškova za lijekove koji nisu na listama besplatnih. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje pruža i mogućnost nabavke medicinskih pomagala, fizioterapije i psihoterapije, uz isplatu naknade direktno klijentu, a cijena, odnosno premija osiguranja je prilagođena platežnoj sposobnosti građana.

Izvršni direktor Društva Amela Omerašević naglasila je: "Ponosni smo što prvi na tržištu možemo ponuditi proizvode dobrovoljnog zdravstvenog koji omogućuju liječenje i medicinsku uslugu u najboljim javnim i privatnim poliklinikama u zemlji, koje ovim svečanim činom potpisivanja ugovora i formalno postaju naši partneri u zajedničkoj misiji da građanima BiH obezbjedimo najkvalitetniju medicinsku uslugu, koju zaslužuju i koju imaju građani razvijenijih zemalja u regionu i Evropi. U tom će nam pomoći i iskustvo UNIQA-e kao velike evropske grupacije i lidera na trzištu zdravstvenog osiguranja u matičnoj zemlji, Austriji".

Stupanjem na snagu novog Zakona o porezu na dohodak od 01.01.2009. godine pruža se mogućnost ostvarenja dodatne poreske olakšice sklapanjem polica dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

U UNIQA Osiguranju se nadaju da će ovim pogodnostima potaknuti građane da posvete više pažnje svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.