Univerzitet u Tuzli
0

Unija studenata sponzor koncerta Saše Matića

Sarajevo-x.com
Pojedini studenti Univerziteta u Tuzli ostali su šokirani činjenicom da se Unija studenata ovog univerziteta pojavila kao jedan od zvaničnih pokrovitelja koncerta turbo folk zvijezde iz Srbije Saše Matića.

U našu redakciju proslijedili su fotografije na kojima je jasno vidljivo da je na koncertnim plakatima, studentska unija zaista angažirana i na ovom neakademskom zadatku. Što je možda i gore, sve se dešava u okviru Studentskog ljeta u univerzitetskoj dvorani.

Studenti koji su reagirali navode da Unija studenata Univerziteta u Tuzli ovim činom samo nastavlja sa promoviranjem degradirajućih vrijednosti kulture, i to nakon njihovog javnog brukanja oličenog u nesposobnosti za zalaganje u rješavanju stvarnih studentskih problema.

Ovaj čin ocjenjuje se jasnim izrazom toga koliko unija sama voli akademsku zajednicu i njene vrijednosti, i kolika je volja njenih lidera da se pokažu kao dobri kadrovi. Šta više, navode studenti koji su se obratili našoj redakciji, sa ovakvim ponašanjem ne slaže se ni veliki broj profesora, smatrajući da ovakve aktivnosti ne doprinose duhu akademske zajednice, već više lošem imidžu bilo koje visokoškolske ustanove.

U pismu redakciji Sarajevo-x.com se navodi da se sličnim vannastavnim aktivnostima u toku Ljetnog univerziteta u Tuzli, narušava ugled ove vrijedne manifestacije. Za sada, dodaje se, zvanični organi univerziteta poput rektorata i senata, uopšte se nisu oglasili.