BiH
0

UNICEF: Takmičenje za najbolji jednominutni film

Sarajevo-x.com
UNICEF poziva mlade da uzmu učešće u takmičenju za najbolji jednominutni video pod nazivom “Media Magic Make a Difference”. Mladi ljudi su pozvani da kroz svoj rad kažu šta misle o svijetu u kome žive, te kako ga oni čine drukčijim.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je “Svijet prilagođen djeci”. Mladi umjetnici bi se trebali rukovoditi prioritetnim ciljevima programa: Promocijom zdravog načina življenja, kvalitetnim obrazovanjem, zaštitom djece od nasilja i zloupotrebe i borbom protiv HIV/AIDS-a, te jednominutnim video snimkom opisati kako je nešto od navedenog utjecalo na njihov život, da li je i kako neki od ciljeva ostvaren unutar njihove zajednice, koji problemi još postoje, šta bi se od toga i kako moglo riješiti…

Video spot mora trajati tačno jednu minutu. Učesnici moraju biti mlađi od 25 godina. Spotovi moraju biti dostavljeni najkasnije do 30. marta 2007.g.

Sve radove će ocijeniti stručni žiri, a spotovi koji uđu u finale biće prikazani na UNICEF-ovim web stranicama. Nakon toga stručni žiri i glasovi publike, odlučit će pobjednika.

Informacije o tome kako dostaviti video i detalji o formatu videa, mogu se naći na http://www.unicef.org/voy