Sadik Ahmetović u Beogradu
0

Unaprijediti regionalnu saradnju

SRNA
Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović
Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović u današnjem nastavku Regionalne Ministarske konferencije u Beogradu istakao je spremnost BiH da unaprijedi saradnju sa zemljama regiona i šire, jer se jedino saradnjom na regionalnom i međunarodnom polju može efikasno suprotstaviti organizovanom kriminalu.

Ministri unutrašnjih poslova, pravde i tužioci BiH, Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije, zajedno sa predstavnicima Austrije, Njemačke, Mađarske, Italije, Rumunije, Slovenije, Španije, Švedske i Švajcarske, potpisali su Memorandum o jačanju regionalne i transnacionalne saradnje kao preduslov za uspješnu borbu protiv organizovanog kriminala u Jugoistočnoj Evropi.

Minitar pravde Srbije Snežana Malović istakla je da potpisivanje ovog memoranduma predstavlja još čvršći dokaz u spremnosti svih zemalja regiona na borbu protiv organizovanog kriminala.

Ahmetović je predvodio delegaciju BiH u nastavku Regionalne Ministarske konferencije u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.