Pet dana nakon nesreće
0

Umrla Branka Štulić, reprezentativka BiH u raftingu

Sarajevo-x.com
Branka Štulić (Foto: Facebook/Arhiv)
Branka Štulić (Foto: Facebook/Arhiv)
Reprezentativka BiH u raftingu, Branka Štulić iz Banje Luke, danas je preminula, potvrđeno je Federalnoj televiziji iz uprave Rafting kluba Kanjon, čiji je Branka bila član.

Branka Štulić je prije pet dana povrijeđena na Evropskom prvenstvu u Val di Soleu u Italiji, kada se tokom takmičenja prevrnuo čamac.

Reprezentativci BiH u raftingu odlučili su da ne nastave učešće na Evropskom šampionatu zbog ove nesreće.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine primilo je danas, 11. juna 2010. godine, obavijest od generalnog konzula BiH u Milanu Jugoslava Brdara u kojoj stoji da je jučer tokom dana nastupila smrt naše reprezentativke Branke Štulić koja je zadobila povrede tokom zvaničnog svjetskog prvenstva u raftingu u Italiji 4. juna 2010. godine.

Generalni konzul Brdar je obavijestio MVP BiH da je u srijedu, 9. juna 2010. godine, tokom njegove posjete bolnici u Trentu došlo do poboljšanja općeg zdravstvenog stanja povrijeđene Branke Štulić, što je u jednom trenutku ulijevalo nadu da bi moglo doći do oporavka, međutim jučer je nažalost došlo do otkazivanja vitalnih organa naše reprezentativke.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je obaviješteno da italijanske vlasti još nisu izdale zvanično saopćenje o smrti ali, prema saznanjima generalnog konzulata Brdara, u toku je obdukcija tijela i daljnje radnje policijskih i sudskih tijela koje se provode u cilju otkrivanja tačnog uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do tragičnog događaja o čemu će Generalni konzulat BiH u Milanu biti pravovremeno informiran.

Generalni konzulat BiH u Milanu će i dalje pratiti situaciju i roditeljima i vodstvu naše reprezentacije pružiti potrebu pomoć iz domena svoje nadležnosti.