Internacionalna škola fotografije
0

Umjetnici i alpinisti "okupirali" Počitelj

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Počitelju je sinoć svečano otvorena Internacionalna škola fotografije koju je organizirao fotograf i režiser Erol Čolaković Šehić.

U predivnom atriju kuće Gavrankapetanovića otvorena je 1. Internacionalna škola fotografije. Otvorenju su prisustvovali alpinista i putopisac HRT-a Stipe Božić, Zana Šutrović, Nađa Pušilo, Mujo Mulaosmanović, Ognjenka Škoro, Radoje Elez i mnogi drugi.

Posoban štimung su dali članovi omladinske sekcije Kulturno-umjetničkog društva sa Bivoljeg brda, a za muzički ugođaj koji je potrajao do kasno u noć, osim Radolsava Čolakovića, profesionalnog tamburaša, pobrinuli su se i Počiteljski tamburaši 1949.

Nažalost, niko od zvaničnika, što zbog vrućine ili ranije preuzetih obaveza, nije stigao u Počitelj. Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, ambasadorica Kraljevine Španije Aurora Mejija, federalni ministar kulture i sporta Salmir kao i načelnik Općine Čapljina najavili su svoj dolazak u Počitelj.

Erol Čolaković Šehić večeras će održati u mostarskom klubu "Aleksa" promociju knjige "Dvojnost" koju s radili on i Dera Sekulić. Ovom prilkom autor će objaviti postavku istoimene izložbe u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača 25. 10. 2012.