Pri kraju ukrašavanje grada
0

Ulice Sarajeva u prazničnom ruhu

Piše: A. Dž.
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Pred nastupajuće božićne i novogodišnje praznike sarajevske ulice svake godine poprimaju svečarski izgled. Zahvaljujući dekoraciji koju postavlja preduzeće Park praznični duh se osjeti na svakom koraku.

Već tradicionalno radnici KJKP Park su prigodnim dekorativnim sadržajima ukrasili ulice i trgove u Kantonu Sarajevo, a radovi su već u završnoj fazi.

"Svi dekorativni svjetlosni elementi su već montirani na sajle, stubove rasvjete, krošnje stabala i slično i priključeni na elektro-mrežu. Tokom noći "rade", odnosno svijetle, i na taj način upotpunjuju prazničnu sliku u našem gradu", kazala nam je Aldijana Hamza iz press službe preduzeća Park.

Kao i proteklih godina svjetlosne zavjese i prigodni svjetlosni elementi u obliku pahuljica, fenjera, zvijezde i slično postavljeni su i ukrašavaju veće ulice i trgove u našem gradu. Ukrašeni su, između ostalih, trg na Baščaršiji, ulice Ferhadija i Maršala Tita, Zmaja od Bosne i Džemala Bijedića, Lukavička cesta, trg na Dobrinji, Rustempašina ulica na Ilidži, Jošanička ulica u Vogošći.

"Nekoliko desetaka krošnji stabala, u prometnijim ulicama u KS, ukrašeno je i okićeno svjetlosnim zavjesama. U toku su i radovi na ukrašavanju ulica na području općine Trnovo, kao i isporuka stabala jelki za katoličke vjerske objekte. Radnici preduzeća Park završili su postavljanje i ukrašavanje novogodišnje jelke ispred zgrade Predsjedništva BiH", pojasnila je Hamza.

Praznično ruho i ukrasi na ulicama, trgovima i stablima zadržat će se sve do 15. januara, a obaveza Parka je da ih nakon toga u roku od 15 do 20 dana isključi i demontira.