Zlatko Lagumdžija
0

"Ulaganjem u energetski sektor protiv nezaposlenosti"

Sarajevo-x.com
Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija danas je u prostorijama stranke primio ambasadora Švajcarske, Rolfa Lenza i predstavnike Alpiqa, jedne od vodećih evropskih firmi u elektroenergetskom sektoru, saopćeno je iz SDP-a.
Predstavnici Alpiqa su u razgovoru sa Lagumdžijom izrazili interes za ulaganje u elektroenergetski sektor u Bosni i Hercegovini. Predsjednik SDP-a je sagovornicima saopštio da će se nova vlast pobrinuti da svi zainteresovani ulagači imaju jednake šanse u proceduri koja mora biti transparentna i zakonita, što do sada nije bio slučaj.

"Nove vlasti u BiH će ulaganja u infrastrukturne radove, telekomunikacioni i elektroenergetski sektor iskoristiti kao oružje u borbi protiv nezaposlenosti", rekao je Lagumdžija.

Također, sagovornici su se složili da su ulaganja u elektroenergetski sektor u BiH velika razvojna šansa i da je stoga transparentan i zakonit proces ulaganja jedini način da se ta šansa iskoristi.

Lagumdžija se danas sastao i sa Fatimom Hukić, predsjednicom udruženja Fatma i njenim saradnicima. Predstavnici udruženja su dr. Lagumdžiji uručili zahvalnicu za podršku djelovanju udruženja i stipendiranju djece onih koji su svoje živote dali u odbrani Bosne i Hercegovine.