Neposlušni političari
0

Uklonjeno 400 plakata političkih stranaka

FENA
Banjalučka komunalna policija je od početka predizborne kampanje za lokalne izbore do srijede uklonila 400 plakata različitih političkih stranaka nalijepljenih na nedozvoljenim mjestima.

Političkim partijama upućeno je i nekoliko prekršajnih naloga.

"Političke stranke su ranije obaviještene da je lijepljenje plakata zabranjeno na određenim mjestima, ali su plakati postavljeni i na mjestima koja nisu predviđena za to, što narušava kulturu življenja u jednom urbanom centru, a i oštećuje komunalne objekte", saopštila je banjalučka Administrativna služba.

Podsjeća se i da je Odlukom o javnom oglašavanju, zabranjeno plakatiranje na komunalnim objektima i uređajima u javnoj upotrebi, javnoj rasvjeti, drvoredima, zdravstvenim ustanovama, grobljima, spomen parkovima, spomenicima, muzejima, zaštićenim objektima, školskim ustanovama i vjerskim objektima.

Administrativna služba Banje Luke upozorava fizička i pravna lica, a posebno političke subjekte, da će komunalna policija i dalje preduzimati mjere u skladu s navedenom odlukom.

Kazne za pravna lica koja ne budu poštovala tu odluku mogu biti i do 9.000 KM, a za fizička lica predviđena je kazna do 300 KM.