Slučaj Davor Jurković i drugi
0

Ukinut pritvor osumnjičenima, određene mjere zabrane

FENA
Sud BiH
Sud BiH
Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući prema prijedlogu Tužilaštva BiH za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane za osumnjičene Tomislava Tomića, Damira Vašičeka i Alena Soldu donio je u petak rješenje u predmetu Davor Jurković i drugi kojim se osumnjičenim Tomiću, Vašičeku i Soldi ukida pritvor i određuju mjere zabrane.

Radi se o zabrani napuštanja mjesta boravišta, zabrani putovanja uz privremeno oduzimanje svih važećih putnih isprava - pasoša uz zabranu izdavanja novih kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice, zabrani sastajanja sa suosumnjičenim u ovom predmetu, te obaveznom javljanju u nadležnu policijsku stanicu, svakog ponedjeljka.

"Te obaveze trajat će dok za tim postoji potreba, a njihova opravdanost će se kontrolirati svaka dva mjeseca. Osumnjičenima će se odrediti pritvor ukoliko prekrše bilo koju obavezu nametnutu ovim rješenjem", navodi se.

Tomislav Tomić, Damir Vašiček i Alen Soldo osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.