Određene mjere zabrane
0

Ukinut pritvor "krajiškom Rambu" Nedžadu Kličiću

Sarajevo-x.com
Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući po prijedlogu odbrane i Tužilaštva BiH, donio je 11. februara 2011. godine rješenje u predmetu Nedžad Kličić i drugi, kojim se osumnjičenom Nedžadu Kličiću ukida pritvor i određuju slijedeće mjere zabrane.

Kličiću je zabranjeno napuštanja mjesta boravišta, putovanje, privremeno mu je oduzeta važeća putna isprava – pasoš, a zabranjenom mu je izdavanja nove. Također ne smije koristiti ličnu kartu za prelazak državne granice i obavezno se mora javljati u nadležnu policijsku stanicu, i to svakog ponedjeljka.

Ove obaveze će trajati dok za tim postoji potreba, a najduže do pravomoćnosti presude ako toj osobi nije izrečena kazna zatvora i najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne ako je toj osobi izrečena kazna zatvora, ili do drugačije odluke Suda BiH, a pored toga kontrolisati će se svaka dva mjeseca.

Osumnjičenom će se odrediti pritvor, ukoliko prekrši bilo koju obavezu nametnutu ovim rješenjem, saopšteno je iz Suda BiH.

Nedžad Kličić, Senad Tahirović i Zlatko Murtić osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet oružja i vojne opreme, te krivično djelo izazivanje opće opasnosti i dr.