BiH
0

Ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane Saudinu Duvnjaku

FENA
Sud BiH je donio danas rješenje kojim se prihvata prijedlog odbrane, ukida pritvor i izriču mjere zabrane optuženom Saudinu Duvnjaku, kojeg optužnica tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti zračne plovidbe i krivičnim djelom razbojništva.

Mjere uključuju zabranu posjećivanja mjesta, lokacija, a osobito Međunarodnog aerodroma Sarajevo (MAS) u sklopu kojeg se nalazi Cargo centar, kao i javnih mjesta gdje bi optuženi eventualno mogao doći u kontakt s drugim osumnjičenima i svjedocima. Zabranjeno mu je i kontaktiranje ili sastajanje sa svim potencijalnim aktivnim sudionicima u ovom krivičnom djelu, odnosno potencijalnim osumnjičenima i svjedocima predloženim u optužnici, a osobito bivšim i sadašnjim uposlenicima MAS-a, uključujući zaposlenike Cargo centra, kao i uposlenicima ABS banke Sarajevo i uposlenicima Granične policije.

Optuženom je naloženo javljanje u Policijsku stanicu Zenica svakog dana u periodu od 09.00 do 10.00 sati.

U skladu s ovim rješenjem optuženi se pušta na slobodu. U slučaju da prekrši neku od izrečenih mjera, može mu se odrediti pritvor.

Optuženi Saudin Duvnjak se nalazi u pritvoru od 15. decembra 2007. godine.