BiH
0

Ujedinjena HSP: Priznanje neovisnosti Kosova je dovelo do destabilizacije stanja na Balkanu

FENA
Ujedinjena Hrvatska stranka prava (HSP) BiH oglasila se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je priznanje neovisnosti Kosova od nekih država u određenoj mjeri dovelo do destabilizacije stanja na Balkanu.

Predstavnici Ujedinjene HSP se pitaju postoje li u sadašnjim prilikama unutar hrvatskog korpusa u BiH političari koji su spremni žrtvovati dijelove teritorija BiH bez volje naroda, pa makar to u ovom trenutku bilo unutar postojećih granica BiH.

"U državi kakva je BiH sve nemoguće je moguće i sve nenormalno je normalno. Prijedlozi u svezi unutarnjeg preustroja BiH, reforma policije i često potezi visokog predstavnika za BiH koji je često u sprezi s nekolicinom korumpiranih političara i klanova samo je bacanje prašine u oči normalnim ljudima", navodi se u priopćenju.

Također, iz Ujedinjene HSP se pitaju je li cjelovitost Republike Srpske jamac boljeg položaja Hrvata u BiH, što se misli pod floskulom federacije BiH, je li možda krajnji cilj federalizacija F BiH, te kako će se sačuvati konstitutivnost i suverenost Hrvata u BiH.

Iz Ujedinjene HSP BiH su istaknuli kako na navedena pitanja imaju odgovore o čemu će šira javnost biti pravodobno upoznata te da ovim priopćenjem na razmišljanje o situaciji u BiH žele potaknuti sve one koji su do sada bili pasivni promatrači.