Crna hronika
308

Uhvaćen sa dva kilograma droge: Inspektor MUP-a KS ostaje iza rešetaka

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Muhamedu Bajriću, inspektoru MUP-a KS, nakon što su kod njega pronađena dva kilograma droge, saznaje Klix.ba.

Njemu se na teret stavlja izvršenje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

"Pritvor u trajanju od mjesec dana osumnjičenom je određen jer se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško i jer bi njegov boravak na slobodi mogao rezultirati prijetnjom narušavanja javnog reda i mira", kazala je za Klix.ba Sanela Rondić, dežurna sutkinja Općinskog suda u Sarajevu.

Podsjećamo, Bajrić je kao uposlenik MUP-a KS raspoređen na radno mjesto u Drugoj PU u Sarajevu, a uhapšen je dok se kretao dionicom Sarajevo - Visoko, a ne na Dobrinji, kako se prvobino nezvanično govorilo. U trenutku hapšenja kod njega su pronađena dva kilograma droge, najvjerovatnije marihuane.

Za koje je tržište bila namijenjena droga još uvijek se istražuje, ali ono što je zanimljivo jeste da inspektoru ovo nisu prvi poslovi sa drogom.

Navodno, bio je pod istragom već neko vrijeme te su njegove kolege znale da nabavlja drogu. Međutim, nisu ga htjeli odmah uhapsiti te su ga pratili sve dok ga nisu uhvatili na djelu.

Odmah je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga te je nakon saslušanja predat u nadležno tužilaštvo.