Pobuna u zatvoru
0

Uhapšeno osam zatvorenika iz Ustikoline

Sarajevo-x.com
Foto: FTV
Foto: FTV
U Sarajevu i dalje traje akcija hapšenja zatvorenika koji su u utorak navečer od 20 do 21 sat, nakon pobune u zatvoru u Ustikolini, stražarima oteli automatsku pušku i pobjegli sa dva automobila. Do sad je uhapšeno osam od devet odbjeglih, potvrdio je za Sarajevo-x.com portparol MUP-a Kantona Sarajevo Dragan Mioković.

Mioković je izjavio da se trenutno traga za Adnanom Smajićem, te da su trojica uhapšenih zatvorsku kaznu služili zbog krivičnog djela ubistva.

Nakon pobune u zatvoru, devetorica muškaraca otuđili su dva vozila koja su kasnije pronađena u Vojkovićima. Petorica bjegunaca uhapšeni su do ponoći, a nešto kasnije još trojica. Kako ističe Mioković, oni nisu pružali aktivan otpor, ali je automatska puška koja je pronađena kod jednog od njih bila napunjena.

U akciji hapšenja učestvuju Jedinica za podršku Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i specijalci MUP-a Kantona Sarajevo.

Među odbjeglima su bili Sokolić Aldin (1986.) na izdržavanju kazne od 4 godine i 1 mjesec zbog teške krađe; Čengić Vedad (1988.) na izdržavanju kazne od 8 mjeseci zbog teške krađe; Demirovski Sanel (1970.) na izdržavanju kazne od 1 godine i 2 mjeseca; Džaka Džemal (1981.) na izdržavanju kazne od 12 godina zbog ubistva; Spahić Ismad (1982.) na izdržavanju kazne od 12 godina i 6 mjeseci zbog ubistva; Mujezinović Almin (1987.) na izdržavanju kazne od 2 godine i 9 mjeseci zbog razbojništva; Kurspahić Mahir (1981.) na izdržavanju kazne od 1 godine i 7 mjeseci zbog krađe i rasturanja droge; Durmić Namik (1981.) na izdržavanju kazne od 14 godina i 6 mjeseci zbog ubistva; Smajić Adnan (1981.) na izdržavanju kazne od 1 godine i 6 mjeseci zbog rasturanja droge.

Odbjegli Adnan Smajić (1981.) na izdržavanju je kazne od godinu i po zbog droge.