Trebinje
0

Uhapšeno 56 narkodilera

FENA
Pedeset šest osoba uhapšeno je tokom četvorodnevne akcije policije Republike Srpske i Federacije BiH pod nazivom "Leotar", a koji se sumnjiče za najteža krivična djela organizovanog kriminala.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Goran Zubac je, na zajedničkoj pres-konfereniciji s direktorom policije RS-a Urošom Penom u Trebinju, kazao da je u policijskim aktivnostima tokom te akcije izvršeno oko 200 pretresa, od čega u posljednja četiri dana 99 na teritoriji BiH.

“Od 65 osumjičenih osoba, njih 56 je uhapšeno, a za njih devet, koje nisu bile na adresi stanovanja, bit će raspisana potjernica”, rekao je Zubac.

“Oduzeto je više od 63 kilograma marihuane, 635 grama kokaina izvjesne količine hašiša i veća količina oružja, municije i minsko- eksplozivnih sredstva te drugih predmeta koji mogu poslužiti u krivičnom postupku”, kazao je Zubac.

Do sada su nadležnim tužilaštvima podnesena četiri izvještaja za počinjena krivična djela i pet dopuna kojima se osumnjičeni terete za najteža krivična djela organizovanog kriminala.

Pena je zahvalio pripadnicima MUP-a RS-a i MUP-a Federacije, policijama Crne Gore i Hrvatske na izuzetnoj saradnji, a posebno je naglasio ulogu Federalnog i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u ovoj akciji.