Dan nakon hapšenja
37

Uhapšeni navijači Sarajeva će danas izaći pred bugarskog sudiju

Klix.ba
Navijači FK Sarajevo, koji su jučer uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj je povrijeđen bugarski policajac, danas će izaći pred sudiju, koji će donijeti presudu, saznaje portal Klix.ba.

Kako je za naš portal rekao Saša Kragulj, prvi sekretar Ambasade BiH u Bugarskoj, tužilaštvo je podnijelo izvještaj o djelu koje tamošnji zakon tretira kao manje krivično djelo, odnosno sitno huliganstvo.

"Prema uobičajenoj proceduri, četverica navijača će u toku dana biti izvedeni pred sudiju, koji će donijeti presudu na osnovu dokaza koje predoči tužilaštvo", rekao je Kragulj.

On je dodao da postoji nekoliko mogućnosti od kojih su dvije vrlo vjerovatne, a to je da navijači budu oslobođeni, ili, u najgorem slučaju, da im bude određena novčana kazna i zabrana ulaska u Bugarsku u periodu od dvije do pet godina. U tom slučaju, oni bi bili protjerani iz Bugarske, odnosno, policija bi ih ispratila do granice sa Srbijom.

Kragulj je u toku našeg telefonskog razgovora bio u policijskoj stanici gdje su navijači smješteni i rekao je da su uslovi dobri, da su policajci maksimalno korektni i da su dobili hranu, piće i majice kako bi se mogli presvući.