Sumnja u korumpiranost
0

Uhapšeni čelnici zatvora u Doboju

SRNA/FENA
Tri osobe koje su jutros uhapšene u akciji "Rešetk"' predate su u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju, rekla je Srni portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja. Šoja je ranije potvrdila Srni da su u Doboju uhapšeni direktor zatvora Milorad Novaković, njegov zamjenik Mirko Blažanović i čuvar u zatvoru Dragan Radić koji se dovode u vezu sa korupcijom.

Prema nezvaničnim informacijama, oni se sumnjiče da su primali mito i za malverzacije oko primanja službenika u ovu ustanovu. Sumnjiče se i da su omogućili određenim zatvorenicima da ostvare pogodnosti koje nisu u skladu sa zakonom, tako što su ih puštali na uslovnu slobodu a to nisu smjeli, te da su mogli da izlaze kada hoće.

Uhapšeni su predati tužilaštvu uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja, primanja mita i protivzakonitog posredovanja. U akciji je pretreseno pet lokacija na području Centra javne bezbjednosti Doboj, dodala je Šoja.

Policija distrikta jutros je u Brčkom uhapsila Milana Jovičića (48) u okviru policijske akcije "Rešetka", javio je dopisnik Srne.

Akciju "Rešetka" rano jutros počeli su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i Centra javne bezbjednosti Doboj sa ciljem pronalaženje predmeta, lica i drugih materijalnih dokaza koji se dovode u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja, primanje mita i protivzakonitog posredovanja.