U akciji protiv automafije
102

Uhapšene četiri osobe u Istočnom Sarajevu i Zvorniku

SRNA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Policija je jutros na području Istočnog Sarajeva i Zvornika uhapsila četiri osobe, osumnjičene za krađu automobila, a u toku su pretresi na sedam lokacija.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da su slobode lišene osobe čiji su inicijali V. D., P. S., M. S. i M. M., osumnjičene da su u protekloj godini na prostoru Kantona Sarajevo, Mostara i Istočnog Sarajeva, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, počinile veći broj teških krađa skupocjenih vozila.

Ona je istakla da su rano jutros pripadnici Uprave kriminalističke policije Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, CJB Istočno Sarajevo i Bijeljina, po naredbi Tužilaštva BiH, a u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo i SIPA-om, lišili slobode dvije osobe nastanjene u Istočnom Sarajevu i dvije u Zvorniku.

Tešićeva je istakla da se traga za još dvije osobe, a u toku su pretresi objekata na sedam lokacija. "Nakon završetka pretresa, osobe koje su lišene slobode će biti predate Tužilaštvu BiH", navela je Tešićeva.

Ona je naglasila da se akcija nastavlja i da se vodi pod nadzorom Tužilaštva BiH.