BiH
21

Uhapšena osoba osumnjičena za ubistvo Nedžada Kličića Ramba

Piše: E. G.
Nedžad Klićić
Nedžad Klićić
Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona uhapsili su osobu osumnjičenu za likvidaciju Nedžada Kličića, zvanog Teror i Rambo, koji je ubijen u noći sa subote ne nedjelju.

Adnan Tulić, portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, potvrdio je za Klix.ba da se uhapšeni sumnjiči da je izvršio ovo krivično djelo, da je upućen prijedlog za određivanje pritvora, ali i to da se istraga nastavlja.

Policija traga za drugim osobama koje se sumnjiče za ovo krivično djelo, a koje su u noći sa subote ne nedjelju maskirane ušle u ugostiteljski objekat "Gold" u naselju Ostrožac, općina Cazin, kada su 40 minuta iza ponoći likvidirale Kličića.

"Osoba je danas privedena u prostorije Kantonalnog tužilaštva USK gdje je ispitana u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je Kantonalnom sudu u Bihaću upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora. Istraga se dalje nastavlja u ovom krivičnom predmetu, te se intenzivno traga za preostalim saučesnicima, odnosno saizvršiocima ovog krivičnog djela teškog ubistva iz člana 166. stav 2. Krivičnog zakona FBIH", kazao je Tulić.