BiH
0

Uhapšena i treća osoba umiješana u ubistvo boksera iz Trebinja

FENA
Mjesto Đerićevog ubistva (Foto: Arhiv/SRNA)
Mjesto Đerićevog ubistva (Foto: Arhiv/SRNA)
Policija u Trebinju uhapsila je Darku Pikulu (29), zbog sumnje da je zajedno s Miljanom Ratkovićem (29) učestvovao u ubistvu 24-godišnjeg kick boksera Marka Đerića, 24. maja ove godine ispred zgrade u kojoj je živio u Trebinju.

Ranije je zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Marka Đerića uhapšen Radovan Andrić (19), koji je u pritvoru.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Žarko Laketa je danas na vanrednoj pres-konferenciji u Trebinju istakao da su policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje zajedno s timom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimajući niz aktivnosti, kao i mjera i radnji došli do saznanja da su M.R. i D.P. učestvovali u izvršenju ovog krivičnog djela teškog ubistva.

Protiv M.R. je, 30.jula, dostavljena dopuna izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i određen mu je jednomjesečni pritvor, a protiv D.P. je, 1.augusta, također dostavljena dopuna izvještaja i danas će biti odlučeno o mjeri protvora.

Laketa je naveo da su policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje i tima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u toku istrage o ubistvu Đerića obavili razgovor sa 102 osobe, izvršili pretres 17 objekata, od čega je jedan objekat bio na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine, kao i pretres šest vozila.

Lišeno je slobode 18 osoba, od čega je jedna s prostora Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog nastavka istrage Laketa nije govorio o detaljima ovog krivičnog djela, ali je istakao da nije bilo ometanja istrage od trećih osoba.

Građani Trebinja su u nekoliko navrata protestovali u tom gradu tražeći da se uhapse svi umiješani u ubistvo Đerića.