MUP RS
0

Uhapšen ubica Rasima Husića iz Janje

FENA
Zajedničkom akcijom policija Republike Srpske i Srbije devet osoba koje su učestvovale u otmici i ubistvu Rasima Husića lišeno je slobode i predato okružnim tužilaštvima u Bijeljini i Subotici na daljnje postupanje.

Ovo su danas na zajedničkoj pres-konferenciji u Banjoj Luci potvrdili direktori policija RS-a i Srbije Uroš Pena i Milorad Veljović.

Radi podsjećanja, tijelo Rasima Husića iz Janje kod Bijeljine, čija je otmica prijavljena 21. aprila ove godine, pronađeno je u bunaru na imanju Srđana B. iz Subotice i bilo je zatrpano.

Direktor policije RS-a Uroš Pena je rekao da je cilj otmičara bio da od Husićevog sina iznude 150.000 eura.

„Kriminalnu grupu sačinjavao je veći broj osoba različitih nacionalnosti iz Bijeljine, Tuzle i Subotice, i svi su lišeni slobode“, precizirao je Pena.

On je rekao da su policije adekvatnom saradnjom pronašle i vozilo marke „golf 2“ kojim je Husić 21. aprila prebačen preko granice u Srbiju i najvjerovatnije 21/22. aprila i ubijen.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović je rekao da se i na ovom slučaju potvrdilo pravilo da organizirani kriminal ne poznaje ni nacije ni granice i da kriminalci iz zemalja bivše Jugoslavije „postaju sve brutalniji, što se pokazalo i na ovom, ali i nedavnom slučju ubistva Ive Pukanića u Zagrebu“.