BiH
5

Uhapšen napadač na Mehmeda Mujića, predsjednika romskog udruženja

SRNA
Mehmed Mujić (Foto: Klix.ba)
Mehmed Mujić (Foto: Klix.ba)
Policija u Brčkom privela je sinoć dvadesetdvogodišnjaka iz tog grada, koji je osumnjičen za napad na predsjednika Udruženja "Evropski put Roma" iz Tuzle Mehmeda Mujića, izjavio je Srni portparol brčanske policije Halid Emkić.

Emkić je naveo da će osumnjičeni M.S. nakon kriminalističke obrade tokom dana biti predat brčanskom tužilaštvu na dalje postupanje uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilničko ponašanje.

"Policija je utvrdila da je Mujića fizički napao dvadesetdvogodišnji madić M.S, a da je na mjesto napada stigla i maloljetna M.S. koja je na Mujićevom automobilu razbila vjetrobransko i bočno staklo", dodao je Emkić.

Prema njegovim riječima, Mujić je tom prilikom zadobio lakše povrede i prevezen je u brčansku bolnicu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, dok je njegov devetogodišnji sin, koji se, također, nalazio u automobilu, odmah prevezen kući u Tuzlu.

Emkić je isključio mogućnost da je sukob motivisan međunacionalnom netrpeljivošću, navodeći da je, najvjerovatnije, riječ o neraščišćenim imovinskim odnosima.

Srna nezvanično saznaje da je priveden Mehmed Salihović (22) iz Brčkog.

Povrijeđeni Mujić izjavio je jučer da mu je motiv napada nepoznat, da je iz Tuzle došao u Brčko da obiđe familiju, te da ga je od samog ulaza u predgrađe u Suljagića sokaku pratio nepoznati automobil Mercedes.

"U jednom trenutku to vozilo me preteklo i blokiralo mi put, tako da sam se morao zaustaviti. Iz vozila je izašao muškarac koje me izvukao iz auta i odmah me počeo udarati pesnicama, a kada sam pao onda me šutirao. Nije mi poznat motiv napada, niti znam ko su izvršioci", rekao je Mujić.