Federalna uprava policije
0

Uhapšen lažni premijer FBiH

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijeli Službeni izvještaj protiv A. M. (1968.) iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela prevare i lažnog predstavljanja.

Kako je saopćeno iz Federalne uprave policije, postoji osnov sumnje da je ova osoba od augusta do novembra prošle godine, lažno se predstavljajući kao premijer Federacije BiH, savjetnik premijera FBiH i kao savjetnik u kabinetu člana Predsjedništva, od nekoliko firmi u Hrvatskoj i Crnoj Gori tražio da pomognu u liječenju izmišljene djevojčice koja, navodno zbog teške bolest - leukemije treba biti hitno izmještena na liječenje u Italiju i to na način da izvrše uplatu novčanih sredstava na određeni račun.

Radi razotkrivanja te osobe policijski službenici su proveli istražne aktivnosti prilikom kojih su došli do određenih dokaza da je A. M. mogući počinilac ovih krivičnih djela.

Od njega je uzet iskaz, u kojem je on u potpunosti priznao da je počinio ova krivična djela. Predmet je predat nadležnom Tužilaštvu na postupanje.