BiH
0

Ugostitelji obavezni najaviti produženje radnog vremena za vrijeme SFF-a

Klix.ba
Ugostiteljskim objektima, uključujući i ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte, utvrđen je završetak radnog vremena najkasnije do 24 sata.

Ukoliko se ugostitelj opredijeli iz određenog razloga za rad poslije 24 sata dužan je pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Centar, a u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim i stambeno poslovnim objektima i predstavnika etažnih vlasnika stanova. Obavijest mora obavezno sadržavati razloge zbog kojih se produžava radno vrijeme.

S obzirom da će od 15. do 23. augusta 2014. godine u našem gradu biti održan 20. jubilarni Sarajevo Film Festival vlasnici svih objekata koji namjeravaju produžiti radno vrijeme obavezni su postupiti u skladu sa navedenom odlukom.

Nepostupanjem u skladu sa navedenim, ugostitelj čini prekršaj za koji je propisana novčana kazna. Odredbe Odluke se ne primjenjuju na noćne klubove i barove, disco klubove i barove (izuzev za one koji se nalaze u stambeno poslovnim zgradama kolektivnog stanovanja).

U skladu sa Odlukom o prekršajima protiv javnog reda i mira emitovanje muzike uživo ili upotreba uređaja za reprodukciju muzike je dozvoljena u periodu od 1. aprila do 1. novembra. U stambenim i stambeno poslovnim zgradama uključujući i baštu ispred ugostiteljskog objekta kao i u slobodnostojećim otvorenim baštama emitovanje muzike je dozvoljeno u terminu od 7 do 23 sata, a u poslovnim zgradama i drugim poslovnim objektima u zatvorenom prostoru od 6 do 24 sata, dok je u baštama tih ugostiteljskih objekata emitovanje muzike dozvoljeno od 7 do 23 sata.

Nepostupanjem u skladu sa navedenom odlukom čini se prekršaj za koji je propisana novčana kazna, saopćeno je iz Općine Centar.