Općina Centar Sarajevo
0

Ugostitelji će moći raditi duže u vrijeme SFF-a

FENA
Općinsko vijeće Centar svojom odlukom je utvrdilo da je propisano radno vrijeme u ugostiteljskim objektima moguće do 24 sata svakoga dana, a istom odlukom propisano je moguće izuzeće od tih normi, za vrijeme trajanja određenih manifestacija.

"U vrijeme trajanja Sarajevo film festivala, od 6. do 14 . jula moguće je produženje rada ugostiteljskih objekata. Kako bismo izašli ususret zahtjevima za bogatijom turističkom ponudom, ovom prilikom želim obavijestiti javnost da je moguće produženje rada ugostiteljskih objekata za vrijeme trajanja Festivala. Svaki vlasnik ugostiteljskog objekta, ako želi produžiti svoj rad, potrebno je da o tome obavijesti Prvu policijsku upravu - Policijsku stanicu Centar, a u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim objektima i predstavnika etažnih vlasnika stanova", istakao je Slaven Kovačević, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar.

O ovome će već u ponedjeljak obavijestiti sve vlasnike ugostiteljskih objekata koji se nalaze u blizini lokacija na kojima će se odvijati manifestacije Sarajevo film festivala.

Podsjećanja radi, Općinsko vijeće Centar je 2010. godine donijelo Odluku o radnom vremenu u određenim djelatnostima kojom je, između ostalog, propisano radno vrijeme za ugostiteljske objekte. Vodeći se time da postoje opravdani zahtjevi da se tokom važnijih kulturnih manifestacija otvori mogućnost nešto dužeg rada, Općinsko vijeće Centar je utvrdilo određena izuzeća, saopćeno je iz Službe za informiranje Općine Centar.