BiH
0

Udruženje tužilaca BiH: Medijski linč na Tužilaštvo BiH predvode novinari "60 minuta"

Sarajevo-x.com
U povodu emitiranja političkog magazina "60 minuta“ na Federalnoj televiziji 4. februara 2008.godine, Upravni odbor Udruženja tužilaca Bosne i Hercegovine oglasilo se saopćenjem za javnost.

"Neprestani, neargumentirani napadi na Glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Tužiteljstvo BiH te tužiteljsku organizaciju u Bosni i Hercegovini u cjelini, poprimaju razmjere otvorene kampanje protiv toga dijela sudbene vlasti u Bosni i Hercegovini, u koje su uključeni pored nekih slobodnih medija, čak i Federalna televizija kao javni televizijski servis", navodi se u saopćenju Udruženja tužilaca BiH.

Ovo Udruženje smatra da svojom šutnjom Upravni odbor Federalne televizije te Regulatorna agencija za komunikacije, napose, ničim ne remete ozračje medijskog linča kojega, već više mjeseci, provode pojedini novinari informativnog programa, zbog čega pozivaju navedena tijela da preispitaju ove, kako kažu napade te javno saopće koliko su sukladni temeljnim programskim načelima istinitog, cjelovitog i nepristrasnog informiranja.