BiH
0

Udruženje nezaposlenih u BiH podržava raspisivanje prijevremenih izbora

FENA
Udruženje nezaposlenih u Bosni i Hercegovini podržava prijedlog poslanika "Narodne stranke Radom za boljitak" Jerka Ivankovića Lijanovića za raspisivanjem prijevremenih izbora, a "sve one koji misle dobro građanima Bosne i Hercegovine" poziva da podrže ovu inicijativu.

Udruženje smatra kako čekanje da se domaći političari dogovore neće nikamo dovesti, jer će političari "i dalje ubirati visoke naknade za svoj nerad, a mi ćemo gladovati".

U svakoj normalnoj demokratskoj državi, gdje vlast ne može normalno funkcionirati, prijevremeni izbori bi zasigurno predstavljali prioritet. S obzirom na to da je ova vlast i do sada pokazivala visoki stepen nerada i nedostatka volje da bilo šta pozitivno učini kada su u pitanju građani Bosne i Hercegovine očekujemo da bar sada pokaže mrvicu odgovornosti prema biračima BiH koji su joj poklonili svoje povjerenje, ali su očito pogriješili, poruka je koju Udruženje nezaposlenih u BiH prenosi saopćenjem za javnost.

Nadalje, Udruženje zaključuje kako građani BiH najviše ispaštaju, što se vidi i po ogromnom broju nezaposlenih, po malim i neujednačenim penzijama i po ljudima koji traže hranu po kontejnerima itd.