BiH
5

Udruženje mladih Pragma obnovilo još jedno igralište za djecu

Klix.ba
Udruženje mladih Pragma obnovilo je još jedno igralište za djecu, a na inicijativu stanara Aerodromskog naselja, u ulici Akifa Šeremeta.

U naselju živi veliki broj mladih roditelja sa malom djecom koji su imali zajednički problem – nedostatak parka na kojem bi se mogla igrati manja djeca, uzrasta do šest godina.

"Udruženje mladih Pragma je tokom 2012. godine realizovalo sličan projekt pod nazivom 'Igrajmo se zajedno' kada smo napravili rekonstrukciju jednog igrališta u sarajevskom naselju Dobrinja II. Zbog uspješne realizacije tog projekta, stanari su nas kontaktirali i zamolili da pokušamo obezbijediti sredstva za rekonstrukciju igrališta u Aerodromskom naselju koje je u tom naselju bilo toliko potrebno. Sretni smo što smo u tome i uspjeli", rekla je Šeherzada Halimić, predsjednica Udruženja.

Roditelji koji sada imaju mjesto za igru sa mališanima, inicijativu ocjenjuju veoma pozitivno.

"Postojeće igralište bilo je devastirano i potpuno neupotrebljivo, a u okolini nismo imali adekvatno igralište za malu djecu. Uz svakodnevne obaveze koje većina roditelja ima, igranje sa djecom vani je zahtijevalo dosta organizacije jer smo morali ići u druga naselja kako bi se naša djeca mogla igrati na igrališnim spravama. Sada nam je puno lakše, a i naselje izgleda ljepše sada kada tu više nisu polomljene sprave", rekla je Amila Osmanagić, jedna od stanarki i predlagačica inicijative.

Rekonstrukciju igrališta supodržali: Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, Općina Novi Grad Sarajevo, KJKP Park Sarajevo i BH Telecom.