BiH
88

Udruženje "Jedan manje" u posjeti Klix.ba: Borba za djecu koja osmijehom skrivaju tugu

Piše: M. N.
Posjeta redakciji Klix.ba (Foto: Klix.ba)
Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje - One Less" više od dvije godine pomaže samohrane roditelje koji sami odgajaju i bore se za svoje mališane. Veliki broj te djece imao je ili još ima težak život, a mnogi su proživjeli teške traume. Njih srećete na ulici, u školi ili tramvaju i svojim osmijehom kriju tugu.

Predstavnici ovog Udruženja organizirali su posjete svojim partnerima koji su im u proteklom periodu pomagali u realizaciji ili promociji njihovih aktivnosti. Portal Klix.ba je medijski partner ovog udruženja i sve njihove akcije vjerno pratimo od nastanka udruženja. Predsjednica Muamera Činjarević i slatki mališani posjetili su naše prostorije i zahvalili se za saradnju.

"Nama stvarno puno znači što Klix.ba uvijek prati naš rad, nikada nas niste odbili. Znamo da su mediji glavni katalizator informacije. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju", kazala je predsjednica Činjarević.

U posjetu su nam stigli i Ismail koji ima želju da bude kuhar kada poraste, Sara koja je istakla da voli učiti, Alaudin koji ima šest godina i 12-godišnji Aldin. Svi su odlični đaci i imaju prekrasan osmijeh.

Prethodni dan bili su u posjeti svom partneru Konzumu koji je širom otvorio svoja vrata članovima udruženja i omogućio im da provode svoje akcije u njihovim centrima. David Dolinar, direktor Društva Konzum d.o.o. Sarajevo, za djecu je pripremio poseban program, tortu i podijelio im paketiće. Dogovoreno je i proširenje saradnje.

"Prvog utorka u svakom mjesecu u svim Konzumovim centrima od svakog računa na kojem iznos bude veći od 15 KM, 1 KM ide udruženju. To je nevjerovatno. Gospodin Dolinar je rekao kako će na taj način animirati i uposlenike koji će govoriti ljudima koji kupuju za tu akciju i na taj način će promovisati udruženje", kazala je Činjarević.

Posjetom su bila oduševljena i djeca, a mala Sara je rekla: "Čika direktor nas je primio kao da smo neke važne ličnosti".

Osmijesi na njihovim licima govore sve, a za te osmijehe potrebno je veoma malo. Ukoliko na neki način želite pomoći ovom udruženju informacije potražite na zvaničnoj web stranici Udruženja.