Izbor načelnika
3

Udruženja će podržati nestranačkog kandidata iz Srebrenice

FENA
Asocijacija studenata iz Srebrenice, u koordinaciji da još 13 udruženja aktivno se uključilo u kampanju za izbor kandidata za načelnika Općine Srebrenica.

"Udruženja preživjelih će u izborima za načelnika Srebrenice podržati ličnost koja nije ili neće biti član niti jedne stranke, koja živi u Srebrenici s porodicom i koja je spremna da se u periodu do izbora potpuno posveti kampanji registracije birača u Srebrenici. Kandidat za načelnika Srebrenice mora biti osoba koja je s nama dijelila sudbinu u ratu i nakon rata u borbi za naša prava", izjavio je Almir Salihović, predsjednik Asocijacije studenata Srebrenica.

Pitanje lokalnih izbora u Srebrenici, odnosno posljedica genocida nije i ne može biti samo problem Srebreničana, odnosno onih koji su preživjeli genocid u julu 1995. godine.

Ovo je pitanje od državnog interesa i krajnje je vrijeme da se naši izabrani predstavnici suoče s odgovornošću i pokažu da su dorasli istorijskoj odgovornosti, kaže se, između ostalog u saopćenju za javnost koje je danas upućeno iz Asocijacije studenata i 13 srebreničkih udruženja.