BiH
0

Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja o presudi Draganu Čoviću

FENA
Savez županijskih zajednica udruga obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu oglasio se saopćenjem za javnost u povodu, kako se navodi, sramne presude predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću koju mu je izrekao Sud BiH.

"Dragan Čović osuđen je i prije suđenja. On je bio permanentno izložen medijskom linču pojedinih nadobudnih novinara i novinarčića koji su mu pripisivali gotovo sve korupcijske i ine afere, neargumentirano ga blateći jer su svjesni kako su, 'poput medvjeda' u ovoj BiH zaštićeni od bilo kakve odgovornosti", stoji u saopćenju.

Iz spomenutog saveza ističu da se ovakvim političkim presudama šalje jasna poruka hrvatskome narodu u BiH i njegovim čelnicima kako trebaju biti svjesni da "moraju biti poslušni ili će završiti na stubu srama".

"Očekujemo od sudskih organa u BiH da konačno stvari preuzmu u svoje ruke, a od međunarodnih predstavnika da domaćim kadrovima daju povjerenje i da BiH konačno postane pravna država u kojoj se neće događati ovakvi presedani kao s dr. Čovićem.

Također, očekujemo kako će pravosudna tijela BiH predsjednika HDZ-a BiH pustiti iz pritvora i da će dr. Čović božićne blagdane dočekati u krugu obitelji s prijateljima i svojim narodom", stoji u priopćenju.