BiH
0

Udruge iz Domovinskog rata: Tražit ćemo povećanje finansijskih sredstava

FENA
Mostar
Mostar
Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Mostara sastali su se danas u tom gradu s načelnikom mostarskog Odjela za društvene djelatnosti Božom Ćorićem kako bi razgovarali o problemima triju udruga koje nisu ušle u gradski proračun.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Hrvatske Republike Herceg-Bosne Zdenko Jurić pojasnio je kako se iz proračuna Grada Mostara ne financira Udruga hrvatskih odličja, Udruga specijalne policije te Udruga branitelja i invalida Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Mostar.

Sastanku su, također prisustvovali predstavnici četiri udruge koje se finansiraju iz gradskog proračuna.

Nakon sastanka s Ćorićem, koji nije želio davati izjave novinarima, Jurić je kazao kako mu nije jasno zašto su na sastanak pozvane i udruge koje se finansiraju iz gradskog proračuna.

"Ako ćemo mi razgovarati na način da trebamo uzeti već postojećim udrugama određena sredstva kako bi mi funkcionirali, znači da netko želi baciti kost među nas", kazao je Jurić te dodao da neće tražiti sredstva od udruga koje se finansiraju iz proračuna nego da će zajedno od Grada Mostara tražiti povećanje sredstva kako bi svi mogli postojati i raditi.

Također, tvrdi Jurić, cilj im je dogovoriti način kako nastupati prema Gradskom vijeću Mostara kako "bi utjecali na zakon koji je u izradi i na finansiranje svih udruga iz Domovinskog rata".

Govoreći o odnosu Grada prema udrugama, Jurić je istaknuo kako je taj odnos jako neozbiljan te dodao da ne postoji samo problem finansiranja već da postoji u problem u samom nastupu Grada prema tim udrugama.

Predstavnici udruga su istaknuli kako su se nadali da će sastanku prisustvovati i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, jer su mu, kako navode, uputili zahtjev za sastanak, no sastali su se s predstavnicima Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara.

Inače, tokom današnjeg sastanka dogovoreno je osnivanje koordinacijskog tijela udruga proisteklih iz Domovinskog rata.