Džamija Ćurčinca
0

Udruge HVO-a traže obustavu gradnje džamije u Livnu

FENA
Budući izgled džamije
Budući izgled džamije
Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a općine Livno priopćila je kako je od Općinskog vijeća i načelnika Luke Čelana zatražila da do petka, 14. oktobra, izdaju nalog za obustavu radova na džamiji Ćurčinici, jer će u protivnom organizirati prosvjede.

Podršku Koordinaciji dao je predsjednik livanjske HVIDRA-e Anđelko Barun koji je napomenuo da peticija od 2000 potpisa predstavlja glas naroda i da Općinsko vijeće mora nešto napraviti.

"Vi ste gospodo ovdje vlast. Ne dozvolite da se dogodi ulica. Trebate zaštiti ovaj narod ovdje. Ovo je moć jačeg. Sarajevo je udarilo na nas. Sami sebi moramo pomoći. Ovo što je bilo u sarajevskim medijima, ovo što je se digla Islamska zajednica, a da nitko od našeg političkog vrha u Livnu i županiji ne odgovori je tragedija. Nas su izdali oni gore u Sarajevu. Nikakvu mržnju udruge neće prenositi ovdje, ali hoćemo zaštiti svoje dostojanstvo i hrvatstvo ovdje. Uđite u sukob sa Sarajevom. Mora se obustaviti izgradnja džamije. Napravimo objekt koji treba biti. Ne dozvolite da ulica rješava probleme", poručio je priopćenju predsjednika livanjske HVIDRA-e.