BiH
0

Udruga branitelja Livno ograđuje se od "tzv. Koordinacije udruga"

FENA
Udruga branitelja Domovinskoga rata HVO-a Livno oglasila se priopćenjem za javnost u kojemu reagira na poziv braniteljima da izađu na ulice i blokiraju zgradu Županijske vlade u Livnu upućen od strane Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

"Tzv. Koordinacija udruga, po naputku HDZ-a BiH, iskoristila je Neovisnu udrugu neuposlenih i razvojačene i nezaposlene branitelje za svoje društveno-političke svrhe.

Ovim činom tzv. Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata stavila se po tko zna koji put do sada, u službu propale politike koja je najvećim dijelom raselila Hrvate diljem svijeta i dovela ih na rub životne egzistencije. Da joj je doista stalo do razvojačenih branitelja, obavila bi razgovore s ravnateljem Zavoda za zapošljavanje i predsjednikom Vlade HBŽ-a, koji čine sve da osiguraju sredstva za nezaposlene branitelje i napal bi Federalnu vladu što nije stvorili pretpostavke za provođenje ovog zakona", navodi se u priopćenju.

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a Livna ograđuje se i osuđuje priopćenje tzv. Koordinacije udruga i poziva branitelje na mir i dostojanstvo jer se čini sve da se što prije osiguraju sredstva za isplatu naknada razvojačenim braniteljima, stoji na kraju priopćenja.