BiH
0

Udovica ubijenog premijera Đinđića spremna prihvatiti premijersku dužnost

FENA
Udovica ubijenog srbijanskog premijera Zorana Đinđića i dužnosnica Demokratske stranke Ružica Đinđić izjavila je u četvrtak da bi nakon siječanjskih parlamentarnih izbora u Srbiji bila spremna prihvatiti premijersku dužnost.

Ružica Đinđić, koja je prva na listi Demokratske stranke s kojom će ona izaći na izbore 21. siječnja, kazala je novinarima da bi time, među ostalim, "dala doprinos jačanju ženske pozicije u Srbiji", dodajući da to nije njeno "osobno pozicioniranje u političkom životu, već doprinos DS-u i njegovom izbornom rezultatu, kako bi se dovršila ona politika koju je njen muž vodio sa svojom Vladom".

"Ako bih morala ponoviti tu priču, ne bih ništa mijenjala od onoga što je on postavio u svojoj Vladi", kazala je Ružica Đinđić, koja je ishod predstojećih izbora ocijenila kao "pitanje budućnosti Srbije".

Srbijanski premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. ožujka 2003. godine, ispred zgrade Vlade Srbije, a za njegovo ubojstvo pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu od prosinca 2003. godine sudi se pripadnicima postrojbe za specijalne operacije MUP-a Srbije i pripadnicima kriminalnog "zemunskog klana".

Ružica Đinđić je prošle godine izabrana u Predsjedništvo Demokratske stranke.