Akcija forumaša
0

Udomite psiće spašene iz ruševina i smetljišta

Sarajevo-x.com
U akciji spašavanja pasa na Butmiru koju su 13.06. izveli forumaši portala Sarajevo-x.com, spašeno je 30-tak pasa, od nekih stotinjak nesretnih životinja. Psi, od kojih veliki broj čine oni starosti od nekoliko mjeseci, bili su živi zatrpani ispod građevinskog otpada.

Psi su zasad na sigurnom, ali hitno im je potreban novac za hranu, smještaj i liječenje, a prvenstveno im je potreban dom.

Spašene životinje se zasad nalaze u privatnom smještaju, a troškove smještaja snose sami forumaši, tačnije grupa od pet-šest njih. Jedan dan u pansionu košta 50 konvertibilnih maraka, a hranu i veterinara forumaši također sami plaćaju. Niti jedan od pasa još nije udomljen, a u našoj galeriji možete vidjeti spašene pse čiji vlasnici možete postati jednim telefonskim pozivom.

Iako su forumašima obećali pomoći Gradska uprava Grada Sarajeva, Kanton Sarajevo, te općina Ilidža, sve ove institucije su danas odbile pružiti bilo kakvu pomoć.

Općina Ilidža je, napominjemo, čak i javno na jednoj radijskoj stanici obećala pomoći napuštenim životinjama.

U međuvremenu, neki od ovih umiljatih i bezazlenih pasa mogu postati vaši, a zauzvrat ćete od njih dobiti bezgraničnu odanost i privrženost. Više informacija kako pomoći ovim napuštenim životinjama možete dobiti ovdje , te pozivom na slijedeće telefonske brojeve: 061 819 335, 061 360 285, 061 597 481.