BiH
1k

Udomite psa s ulice ili iz azila, Veterinarski fakultet osigurava besplatno liječenje

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
"Udomi za ljubav, udomi za život" naziv je projekta udomljavanja pasa koji provodi Veterinarski fakultet u Sarajevu uz podršku Norveške ambasade.

Suština projekta je da se udomi što više pasa lutalica, a Veterinarski fakultet će za udomljene pse osigurati besplatno liječenje i savjetovanje vlasnika o njezi psa.

Veterinarski fakultet će vašem novom ljubimcu omogućiti besplatan pregled, dijagnostiku i liječenje, preventivno vakcinisanje protiv zaraznih bolesti, čišćenje od vanjskih i unutrašnjih nametnika, savjetovanje i davanje informacija o brizi za psa, te ostale usluge neophodne za bezbrižno vrijeme s novim prijateljem, bez razmišljanja o mogućim bolestima.

Psa možete udomiti sa ulice ili iz azila.

Kampanja je počela prošlog mjeseca i nastavit će se i u narednoj godini, a dosta ljudi dosad je već izrazilo želju za udomljavanjem pasa sa ulice, zatraživši informacije od Veterinarskog fakulteta, pa i udomivši nekoliko pasa.

"Spašavanjem života postat ćete heroj, barem u očima životinje kojoj dajete drugu priliku. Besplatno ćete dobiti najodanijeg prijatelja koji će u vaš život donijeti puno sreće i veselja. Neće vam slomiti srce ili okrenuti leđa. Sve što mu date vratit će vam višestruko. Ne uskraćujte sebi bezuslovnu ljubav, a njima sreću i šansu za život", poruka je ove kampanje.

Više informacija o ovoj akciji pronađite na zvaničnoj Facebok stranici kampanje ili na broj telefona 033 658 377.