Valicon & Sarajevo-x.com
0

Učestvujte u velikom postizbornom istraživanju

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Agencija Valicon, u saradnji sa portalom Sarajevo-x.com, provodi postizborno istraživanje kojim bi se došlo do boljeg razumijevanja samog procesa glasanja na proteklim općim izborima u našoj zemlji, ali bi se također došlo i do odgovora na koji način određeni procent glasača migrira iz jedne političke stranke u drugu, te ko su pobjednici na izborima i na koji način su ušli u vlast.

Na temelju provjerenog modela, koji je agencija Valicon razvila i koristila u sličnim političkim istraživanjima u regiji, će se doći do odgovora na ova i niz drugih interesantnih pitanja, ali naravno uz vaš osobni doprinos. Popunjavanjem kratke ankete omogućit ćete provođenje postizbornog istraživanja i doprinijeti boljem razumijevanju procesa na osnovu kojeg građani biraju vlast u BiH.

Istraživanje će se provesti putem web-ankete, koje će biti kontrolirano od strane agencije Valicon, te je mogućnost zloupotrebe podataka svedena na minimum. Dobijeni podaci će se ponderirati u odnosu na internet korisnike Sarajeva i okoline.

Anketu možete popuniti ovdje.