BiH
0

Učesnici "Marša mira Sarajevo - Srebrenica 2012." sutra kreću na put

FENA
Sindikat BH Telecoma - Osnovna sindikalna organizacija Direkcije Sarajevo, uz pomoć Jedinstvene boračke organizacije BH Telecoma-Direkcija Sarajevo, ove godine prvi put organizuje "Marš mira Sarajevo - Srebrenica 2012".

Cilj Marša je još jednom podsjetiti na genocid koji je 1995. godine izvršen nad stanovništvom Srebrenice i Podrinja. Odavanje počasti nastradalima je obaveza svakog poštenog građanina Bosne i Hercegovine, zbog čega su članovi Sindikata BH Telecoma odlučili da ove godine organizuju pohod od Sarajeva do Srebrenice i na taj način daju svoj doprinos borbi protiv zaborava.

Nadamo se da ćemo na ovaj način doprinijeti jačanju osjećaja zajedništva, pripadnosti, odgovornosti i povezanosti te odati počast nastradalima, podsjetiti, te dati svoj skromni doprinos da se ne dozvoli zaborav i da se nikada i nikome više ne dogodi genocid, saopćeno je od organizatora marša.

Učesnici "Marša mira Sarajevo-Srebrenica 2012." na put će krenuti sutra ispred zgrade BH Telecoma na Dolac- Malti u 8.00 sati. Dolazak u Potočare je planiran u poslijepodnevnim satima 10. jula 2012. godine.

Nakon dženaze i ukopa ubijenih Bošnjaka, učesnici marša će se vratiti u Sarajevo.